torsdag 13 december 2012

NaturhistoriskaRiksMuseét.

I söndags var det kvalitetestid som gällde. Jag och syster min tog med våra småkusiner till Naturhistoriska Riksmuseét för en heldag med utställningar, cosmonova och fika. Tjejerna uppskattade det jättemycket och enligt stortjejen var det " den bästa söndagen på länge!" Så himla underbara.

 
Vi åkte tillsammans kommunalt til Naturhisoriska och vi var där ca 4,5 timma men ändå han vi med så mycket! Har dock för mig att det brukade vara mycket större när man var mindre. Men men. Det var inte heller mycket folk så vi slapp trängas och stå i långa köer ect. Superbra!

 
En av de första utställningarna vi såg var den om dinosaurier och jordens inre. Här tittar de på hur ett blad ser ut på insidan. Det var lite svårt för dem att förstå hur ett blad som är så litet och tunnt kan ha "allt det där" på insidan. Så sant.

 
Här kunde man titta på skelettprototyper och när man tryckte på en platta vid huvudet så lös en bild som visade hur apan/människan såg/ser ut i verkligheten.

    
 
Självklart såg vi på cosmonova! Barnene uppskattade det väldigt mycket och vi såg Arktis:Isbjörnarnas värld. Filmen handlade i kort om hur hotade isbjörnarna är pga den globala uppvärmningen. Arktisisarna smälter mer och mer och år 2050 kommer arktis vara isfritt på sommrarna om det fortsätter i samma takt som nu.
 
I filmen fick vi även se massa (förutom isbjörnar då) sjöleoparder, pingiver, sjöfåglar och valrossar. Filmen var väldigt bra och tjejerna tyckte den var läskig en gång- när isbjörnen åt en sälunge. Det tyckte till och med jag och emelie va äckligt...

 
Självlysande stenar hittade världen över. Några i dalarna faktiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar