onsdag 31 augusti 2011

Kakmuffin Recept!

Ni kanske inte kommer ihåg kakmuffinsen som jag och min syster bakade för någon vecka sen? De vart i alla fall supergoda och jag fått önskemål om att få receptet på dem!
Receptet är från "500 Muffins" Skriven av Fergal Connolly. I denna bok finns alla möjliga recept på muffins, nyttiga, gluten och laktosfria, barnmuffins, väldoftande, fettsnåla och förföriska och detta är bara några =D

Här kommer receptet!
Ingredienser:
För muffinsen  (18 st) :

225 g osaltat smör, rumstempererat
2 1/2 dl strösocker
3 3/4 dl extra fint vetemjöl ( går bra med vanligt mjöl om du siktar det med en sil)
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 tsk vaniljessens ( går bra med vanilinsocker)
10 krossade chokladkex med krämfyllning ( vi tog bragokex med choklad )

Till glasyren:

6 1/4  dl florsocker, siktat
225 g osaltat smör, rumstempererat
1 nypa salt
10 krossade chokladkex med krämfyllning ( denna gång tog vi oreos)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader, placera 18 muffinsformar i en plåt ( blir bäst resultat om du använder en muffinsplåt Se bild nedan)

Vispa samman i en stor skål alla ingredienser utom kaksmulorna med elvisp till en slät smet, rör sedan ner kaksmulorna.

Skeda smeten i formarna, grädda i 20 min, ta ut dem låt svalna ca 5 min, ta sedan upp formarna och låt de svalna på galler.

Gör glasyren: Vispa med elvisp samman florsocker, smör och salt, vänd ner kaksmulorna, Bred sedn över glasyren på muffinsen när de svalnat.

VARSÅGOD Å ÄT!!! =D

 Muffin utan galsyr

Med glasyr =D
Detta är en muffinplåt och är super att ha när man bakar muffins, muffinsen sväller inte över eller blir fula utan de blir helt perfekta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar